Hvornår skal grave op Iris Løg?

July 20

Hvornår skal grave op Iris Løg?


Iris er en favorit staude for gartnere for deres bred vifte af farver og den smukke bidrag deres blomster gør til landskaber. Du har dit valg mellem skæggede, skægløs og Aril iris til at vokse. Sørg for at plante dine iris efter sidste frost i det tidlige forår, så blomsten kan blomstre i sommermånederne.

Hvornår skal grave op Iris Løg

Begynd deadheading dine iris, efter at de blomstrer, men tillade deres blade til at vokse. Brug et par bypass saks til forsigtigt afskære deres gamle blomstrer. Som deres blade begynder at misfarve og brun, hug den i bunden af ​​planten. Notér hvor og hvilken type pærer du har plantet i din værftet. Når det er tid til at grave dem op, kan det være næsten umuligt at afgøre, hvilken type pære du har plantet i jorden. Du kan enten placere en lille etiket nær planterne eller lave et diagram over din blomsterhave med hvert anlægs placering og information. Grave op din iris pærer en til to måneder efter, at de blomstrende sæson. Vælg et tidspunkt i juli eller august til at grave op din iris. Venter efter disse måneder kan resultere i iris etableres en stærk rodsystem, der vil gøre den modtagelig over for at blive skubbet ud af jorden fra den naturlige fryse- og optøningscykler vinteren.

Sådan grave op Iris Løg

Start din hul et par inches væk fra dine iris planter for at undgå at skade dem. Sørg for skovl går seks til otte inches i jorden. Vip skovl til at forsigtigt skubbe op iris pærer. Hvis du føler at du kan skade dine pærer, bruge din hånd til at børste væk jorden. Trim de resterende blade til at aflede vandet til rhizomet. Vask dit jordstængler af med en haveslange, så du kan undersøge det for eventuelle skader eller rodbrand. Med en skarp kniv, skæres alle områder, der ser grødet eller angiver rodbrand. Dyp kniven i en blanding af 70 procent denatureret alkohol og 30 procent vand for at undgå at sprede eventuelle sygdomme. Tør rhizomet til opbevaring.

Andre resons at grave op Iris

Svampesygdomme som rust, didlymellina blad pletter, iris Soegere og bakterielle blade pletter kan inficere din iris. Kig efter rødbrune blade, røde pustler og sort rådne på jordstængler. Beskær væk de ødelagte områder og anvende en fungicid. Hvis skaden er for stor på iris, bør du grave det op for at forhindre planten i at inficere resten af ​​dit blomsterbed. Fordi svampesporer hurtigt spredt gennem vinden, så sørg for, at du fjerner eventuelle blade eller blomsterknopper med sygdommen fra området.


relaterede artikler