Hvordan er Corn et produkt af en gruppe af blomster?

December 21

Hvordan er Corn et produkt af en gruppe af blomster?


Majs er en græs i familien Græsfamilien. Individuelle græs blomster (buketter) ikke har kronblade, men i stedet har to papiragtige strukturer kaldet palea og lemma under hvor de frø (kerne) former. En majs plante producerer grupper af mandlige blomster på en spike (kvast) og grupper af kvindelige blomster på en anden. Grupper af kvindelige majs blomster danner øret med hver kerne, en individuel frø og palea og lemma skaber en del af cob.

hunblomster

Den velkendte majs øre (spike) er en stor gruppe af kvindelige majs blomster (blomsterstand). Par af de enkelte blomster, buketter, er en spikelet. Småaks vedhæfte flugter med cob til dannelse rækker. Hver floret har en ovule med ét æg. Hver ovule er forbundet til en silke, at en del af den reproduktive struktur af den kvindelige blomst, der vokser ud i toppen af ​​øret blive befrugtet af pollen. Hundredvis af frøanlæg udgør det ene øre.

hanblomster

Par af mandlige majs blomster (småaks) er grupperet til dannelse af en spike blomsterstand kaldet kvast i toppen af ​​planten. Hundredvis af småaks dannes. Hver af de to florets i en spikelet par producerer tre dobbeltsidede støvknapper - den struktur, som danner pollen. Disse dingle fra spidsen, når pollen er klar til at blive frigivet. Millioner af pollenkorn er produceret af én kvast.

Bestøvning og befrugtning

Hvert æg skal være individuelt bestøves af en pollen korn til at vokse ind i en kerne (frø). Når kvast er fuldt dannet, en pore åbner i enderne af støvknapper, og pollenkorn regne ned på majsmarken. Græspollen lander på en silke på den kvindelige blomst spike og vokser ned til vedlagte ovule at befrugte ægget.

Seed Formation

Flere buketter producere flere frø (kerner) til dannelse af en fuld majs øre. hvis pollen ikke befrugte ægget af en eller flere buketter, er et absolut plads tilbage i øret. Desuden er majsfrø fyldt med sukker og stivelse. De, der er lavet i bladene, så hvis bladene er beskadiget af insekter, sygdomme og vejrforhold, kan majskernerne ikke udfylde med sukker og stivelse og frøet kan ikke udvikle sig.


relaterede artikler