Sådan at forstå en elektrisk panel

April 16

På et tidspunkt i enhver boligejer liv, vil der komme et tidspunkt, hvor de er nødt til at udføre en opgave, der involverer deres elektriske panel. Det kan være noget så simpelt som at nulstille en udløst breaker eller noget så stort som at udskifte hele deres tjeneste panel. Uanset hvad, før du åbner døren på forsiden, bør du i det mindste kender din vej rundt. Hvis du forsøger at arbejde i din el-panel, og du ikke har en anelse om, hvad der er hvad, det kan vise sig at være en farlig, hvis ikke dødbringende eksperiment. Denne artikel vil hjælpe dig til bedre at forstå din el-panel.

Instruktioner

1 Når du først gå op til din el-panel, den første ting, du vil se, er coveret. Åbne panelet døren og inde vil du se alle dine afbrydere. På indersiden af ​​lågen bør der være et charter, der viser hvilke dele af huset hver kreds breaker beføjelser.

2 Afhængig af størrelsen af dit hjem, kan du opleve en mindre elektrisk panel på siden af den primære panel. Dette kaldes en underpanel. I de fleste tilfælde er underpanelet fødes direkte fra et to-polet afbryder i den primære elektriske panel.

3 Tag et kig på dine afbrydere. Du vil bemærke, at hver enkelt har en switch-typen funktion med "on" og "off" indikationer. Bemærk også, at hver breaker er mærket til en vis strømstyrke, hvad enten det er 15 amp, 20 ampere eller højere.

4 På toppen (eller bunden afhængig af panelet), bør du se en afbryder, der er større end de fleste af de andre. Det vil sandsynligvis blive bedømt på 100 eller 200 ampere. Dette er din vigtigste breaker. Slukning denne breaker vil dræbe strømmen til hele huset.

5 Sikring elektrisk panel dør i stedet er fire skruer (eller mere, hvis panelet er større). Fjern skruerne, og træk langsomt panelet dække off. Du ønsker måske nogen til at holde panelet dækslet på plads, mens du fjerne skruerne, så det ikke glide uventet.

6 Nu er du kigger på tarme af den elektriske panel. Vær forsigtig, fordi alle ledningerne er "hot". Tag endnu et kig på hovedafbryderen. Du vil bemærke, at den har to meget tykke ledninger knyttet til den. Det er den linje ledninger, der kommer i panelet direkte fra måleren på ydersiden af ​​dit hjem.

7 Kører ned i midten af din el-panel, bag alle de breakers er, hvad der kaldes en "bus bar." Elektriciteten kommer ind gennem de to line ledninger, bliver fodret gennem hovedafbryderen og derefter flyder gennem denne bus bar. Så længe hovedafbryderen er tændt, bussen bar er hot!

8 Hver enkelt breaker enten bliver snappet eller skrues på plads på denne bus bar. Når afbryderen er tændt, spændingen strømmer fra strømskinnen gennem breaker og ud til derhen, hvor det er meningen at gå gennem tråden, der er forbundet til skruen på breaker. Du vil måske bemærke, at nogle breakers kun tage et slot, mens andre tager to. De enkelte slot breakers kaldes "single-polede" breakers og de hver styrer en 120 volt kredsløb. De breakers, der tager to slots kaldes "dobbelt-polede" afbrydere og de bruges, når en 240 volt kredsløb er påkrævet.

9 Til venstre og / eller højre for brændingen, du vil se en lang, tynd bar fyldt med skruer. Der vil være en masse hvide ledninger forbundet til det. Dette er den neutrale bar. Som kraften strømmer gennem de sorte ledninger forlader breaker, vender den tilbage tilbage til panelet gennem de neutrale ledninger. Du vil se, at der er en større hvid ledning forbundet til den neutrale bar. Dette er den vigtigste kredsløb nulleder. Dens opgave er at vende tilbage spændingen tilbage til magten virksomhedens transformer.

10 Også forbundet til neutral bar er en bare kobbertråd, der forlader panelet og er forbundet direkte til en grundstødning stang eller den er fastgjort til hjemmets koldt vand pipe. Dette sikrer, at din el-panel er korrekt jordet.

11 Afhængig af din el-panel, kan det har en selvstændig jorden bar, hvor alle jordledninger for hvert kredsløb få tilsluttet. Hvis dit panel har sin egen jord bar, vil du bemærke en masse bar kobber eller grønne isolerede ledninger forbundet til det. Ellers alle jordledninger blive opkoblet til neutral bar.

TIPS

  • Hvis du tænder din vigtigste afbryderen fra, altid vende hver enkelt breaker off, før du tænder den vigtigste igen. Med alle de breakers off, tænde den vigtigste, og derefter hver breaker en ad gangen.
  • Fjern aldrig din el dæksel medmindre du vil komme til at installere en ny bane eller udskiftning af en dårlig breaker.
  • Efterlad aldrig lågen fra, hvis du ikke er i umiddelbar nærhed.

relaterede artikler