Sådan Udbrede Ocotillo

May 10

Sådan Udbrede Ocotillo


Ocotillo (Fouquieria splendens) er en usædvanlig blomstrende plante fundet i ørkenen i det nordlige Mexico og det sydvestlige USA. Den oprejst, tornede stængler vokse til mellem 6 og 30 fod, og for de fleste af året stilkene vises døde med en kedelig grålig-brun farve. Efter regn, Ocotillo planter hurtigt producere en afgrøde af bittesmå ovale blade, som linje alle dele af planten. Små, strålende røde blomster dukke på spidsen af ​​hver stængel i foråret og sommeren, men hurtigt falme. Gartnere i USDA zone 8 til 11 gange vokser ocotillo hjemme for store landskabsplanter, og frø-baserede formering er langt den enkleste og mest effektive middel til at skabe nye planter.

Instruktioner

1 Saml frø fra en ocotillo plante i det sene forår eller sensommeren, når blomsterne er falmet og udviklede sig til frø. Tag frø kun fra dyrkede Ocotillo planterne siden vilde ocotillos er beskyttet gennem det meste af deres hjemegn. Sår Ocotillo frø så hurtigt som muligt efter at samle dem.

2 Forbered en pot for hver ocotillo frø. Fyld 1-gallon plastpotter med en blanding af 4 dele skarpe flodsand, 2 dele kompost og 1 del perlit. Hæld 1/4 kop vand i hver potte til let fugte jorden til en dybde på 1/8 inch.

3 Sår en ocotillo frø i hver potte i en dybde af 1 inch. Dæk frøene med skarpe flod sand.

4 Indstil potteplanter Ocotillo frø på en formering mat sat til 95 grader F. Sænk varmen til 70 grader F natten. Udsætte frøene til mindst ni timers direkte sollys om dagen. Oprethold lys fugt i sandet til en dybde på 1 tomme.

5 Hold øje med spiring i otte til 15 dage. Hold potter på formering måtte til en uge efter spiring. Flyt potter udendørs til en lys, solrig plet med god luftcirkulation.

6 Sænk vand til ikke mere end 1/4 kop hver 10 til 14 dage, når de Ocotillo kimplanterne stå 4 inches i højden. Plant dem i en permanent seng, når de udvikler modne pigge.

TIPS

  • Propagate Ocotillo planter kun når der er mindst 45 frostfri dage efter plantning.

relaterede artikler