Spider Mum Planter

June 8

Spider Mum Planter


Mens tidlige krysantemum - blomsterne blev nævnt i kinesisk litteratur så langt tilbage som det 15. århundrede f.Kr. - var sandsynligvis små gule blomster ligner tusindfryd. Chrysanthemum planter udviklet sig og blev opdrættet med tiden at blive mere omfattende. Der er nu 13 klasser af mums. Ifølge National Chrysanthemum Society, spider mums, der findes i klasse 11, er karakteriseret ved deres lange, rørformede kronblade med kroge i enderne.

Identifikation

Strukturen af ​​en edderkop mor består af fem hoveddele. Lårbenshovedet er den flade eller let krummet del af stænglen, der er forstørret og producerer nye kronblade. Lårbenshovedet er omgivet af dækblade, specialiserede blade, der simulerer vækst kronblad. Den blomst hoved indeholder to typer af kronblade: ray blomster og disc blomster. Ray blomster er de ydre lag af kronblade, der giver edderkoppen mum sit navn. De er lange, rørformede kronblade med krogede eller buede ender. Disken blomster er indre kronblade, der danner øjet eller midten af ​​blomsten.

Voksende

De fleste spider mums er bedst egnet til indendørs eller drivhus dyrkning. Nogle arter af spider mødre er vinter hårdføre og kan dyrkes udendørs. Selvom mødre kan plantes i løbet af foråret eller efteråret, de er mere tilbøjelige til at overleve vinteren, hvis de er plantet i løbet af foråret, fordi de har mere tid til at få styrke. Spider mums trives i veldrænet jord, der modtager fuld sol. De bør ikke udsættes for gadelygter eller andre lysstyrke i løbet af natten, fordi det negativt vil påvirke deres vækst. Feed mums en vandopløselig gødning en gang om måneden, hvis de blev plantet i foråret. Mødre plantet i efteråret har ikke brug for gødning. Mums skal vandes grundigt i hele sæsonen.

Skadedyr

Mange haven skadedyr truer spider mums. Leafminers, thrips, whiteflies og uldlus ofte angribe spider mums og forstyrre deres vækst. Bladlus er særligt skadelige for mødre, fordi de suger vitale juice og saft fra planter. Larver og snegle er almindeligt set kravle på spider mum planter. De tygge på blade og stilke af spider mums. Brug pesticider og insekticider til at dræbe skadedyr, der er skadelige spider mums.

Sygdomme

Spider mødre er modtagelige for en række sygdomme. Bakteriel bladplet, en af ​​de mest almindelige sygdomme, der forårsager brune eller sorte pletter at udvikle sig på bladene af edderkoppen mor. Sygdommen starter normalt på de nederste blade og bevæger sig op. Root rot, som regel forårsaget af over vanding kan dræbe mums. Nogle mødre udvikler en fine, hvide meldug på deres blade. Meldug er vanskelig at styre, når den når forskud stadier. Mildere tilfælde kan behandles med en kontakt fungicid. De fleste sygdomme kan forebygges ved korrekt pleje dine spider mums.


relaterede artikler