Sådan Plant Gul Squash

December 26

Sådan Plant Gul Squash


En fast bestanddel af sommerens haver, gul squash giver en sprudlende afgrøde med lille indsats. Det kommer i crook-hals og straight-hals sorter og kan dyrkes på en bakke, i en jordovn doughnut eller på et espalier. Udvis lidt forsigtighed mod skadedyr og du kan nyde din gyldne høst i hele vækstsæsonen.

Instruktioner

1 Plant gul squash ved direkte såning efter sidste forventede frost dato. Forvent spiring i syv til 14 dage; begynde høst i 45 til 80 dage. Gul squash foretrækker varmt vejr. Vandes regelmæssigt og befrugte disse tunge foderautomater flere gange gennem vækstsæsonen.

2 maksimere høsten ved hjælp succession beplantninger på 10- til 14-dages intervaller. Gul squash producerer både mandlige og kvindelige blomster. Kun den kvindelige blomstre sætter frugt.

3 Udnyt følgesvend plantning til bekæmpe skadedyr. Plant radise frø, der omgiver den tilsigtede squash plantning site, et par dage før såning squash frø til at modvirke squash borer. Fjern og ødelægge alle angrebne planter straks at forhindre borer i at sprede sig til andre planter. Andre skadedyr kan true gul squash afhængigt af dit område.

4 Lad plads til gul squash til at sprede ved at plante den på små bakker 3 til 4 fod i diameter. Surround bakken med en lavvandet kunstvanding kanal for at lette vanding og gødskning uden at fugte bladene. Plant tre til seks frø pr bakke, så tynde at de tre stærkeste planter.

5 Rediger en bakke ind i en doughnut efter en alternativ plantning metode. Hæv jorden i en ring omkring 1 fod bred omkring en central fordybning 2 til 3 fod i diameter. Sow fem til seks frø ækvidistante rundt i ringen. Brug den centrale depression til vanding og gødskning planterne.

6 Brug en trellis at vokse squash hvor der ikke er plads til at tillade vinstokke til at køre. Lodrette havearbejde teknikker giver en måde at dyrke gul squash i et lille rum. Soen frø nærmere, når man planlægger en lodret seng, da planterne vil vokse op i stedet ud. Man kan høste en renere afgrøde fra gitteret og reducere muligheden for squash borer angreb ved at have et flertal af planten ud af jorden.

TIPS

  • Tilskynde fortsatte produktion ved at høste hver squash, før det bliver for stor. De er mest bud, når mindre end 8 inches lang. Kassér tilgroet squash i stedet gør det muligt at forblive på Bush. Tjek planterne dagligt - squash modnes meget hurtigt i varmt vejr.
  • Skær squash fra vin snarere end at trække det ud. Undgå de stikkende hår på stænglen - de kan irritere din hud.

relaterede artikler