Sådan Forbered Roses & Planter til Winter

January 20

Sådan Forbered Roses & Planter til Winter


Den normale livscyklus fleste planter indeholder en sovende sæson, der strækker sig fra det sene efterår til det tidlige forår. Denne sæson sinker processerne i anlægget til næsten i stå, så det sparer energi til at stå op til vinterkulden og mangel på fugt og næring. Mens roser og andre planter gå gennem denne cyklus årligt, er der nogle trin, du kan tage for at sikre, at din have blomstrer igen i foråret med lidt permanent skade fra hærgen af ​​vinteren.

Instruktioner

1 Vand dine planter godt omkring en uge før den første frost af året, så vandet har tid til at suge ned i jorden. Dette vil tillade planten at absorbere tilstrækkeligt vand til at hjælpe det gå ind i sin sovende tilstand.

2 beskære dine roser eller andre planter til at fjerne eventuelle døde eller beskadigede dele af anlægget. Inficerede eller dødt plantemateriale kan sprede infektionen hele vinteren.

3 Dæk bunden af planten med en lige blanding af havejord og ældet kompost efter aften temperaturerne er konsekvent i teenageårene, og den første drab frost har ramt. De kolde temperaturer vil udløse anlægget til at gå i dvale.

4 Pile jorden og kompost blandingen omkring planten til en dybde på 10 til 12 inches, eller om halvvejs op, hvis dit anlæg er lille. Skrab din skovl eller spade diagonalt ned siderne af højen for at skabe en trianglelike udseende til højen; de skrå sider vil hjælpe med dræning. Lad jorden højen til at fryse helt for en til to nætter før du fortsætter.

5 Cover højen med et lag af stedsegrønne plantemateriale, blade fra løvtræer eller halm. Dette lag skal være lige så tyk som jord / kompost lag. Denne øverste lag vil tage hovedparten af ​​den kulde og sne, isolering af beskyttende højen nedenfor og give to lag af beskyttelse til rødderne af dit anlæg. Fjern ikke afdækningen indtil foråret.

TIPS

  • Korrekt vanding, fodring, beskæring og vedligeholdelse af planter i løbet af vækstsæsonen vil bedre, så de kan overleve vinteren. Planter, der lider af utilstrækkelig pleje, insektangreb eller sygdom er mere tilbøjelige til at dø ud.
  • Hvis du skal beskære off enhver syge eller inficeret plantemateriale før winterizing, sterilisere dine skærende værktøjer med en 10 procent blegemiddel og vand blandingen i mellem hvert snit. Dette vil hjælpe med at forhindre problemet i at sprede sig.
  • Selv hvis du er nødt til at skære væk døde eller beskadigede materiale, ikke skåret i enhver sund del af anlægget i begyndelsen af ​​vinteren. Dette vil tilskynde planten til at producere ny vækst, som hurtigt vil dø ud som om vinteren fryse sætter ind, sårede hele planten og gør det sværere for den at overleve vinteren.

relaterede artikler