Hvornår der skal høstes asparges

June 14

Hvornår der skal høstes asparges


Asparges (Asparagus officinalis) er en flerårig grøntsag, der vokser vildt i Lilleasien og det østlige Middelhav, hvor det menes at have sin oprindelse. Mens bevoksninger af vilde asparges vises i USA, så godt, er det oftere dyrkes i havens bede. Et velholdt asparges seng kan producere spyd hvert forår, så længe som 30 år.

Asparges Development

Fremkomsten af ​​asparges i foråret afhænger jordtemperatur, der skal være 50 grader Fahrenheit for de første spyd vises. Efter denne indledende spurt vækst, spyd produktion afhænger af lufttemperaturen i stedet jordtemperatur. Som luften bliver varmere, spyd dannelse stiger. Til sidst bliver det varmt nok, at spidserne af spyd åbne op, en proces kaldet "ferning." Når tips bregne, asparges planter sætter deres energi i at skabe løv og opbevaring.

First Harvest

Mad til væksten af ​​asparges planter lagres hvert år i rødderne og kroner. Nyligt plantet asparges ikke typisk producerer spyd, som al sin energi er afsat til opbevaring af fødevarer. For høj mængde og kvalitet i de efterfølgende sæsoner, de fleste gartnere anbefaler, at ingen spyd høstes indtil det tredje år efter plantning. Denne hævdvundne praksis er blevet udfordret af nyere forskning. Carl Cantaluppi af Ohio State University siger, at asparges kan høstes i tre uger året efter plantning med ingen skadelig virkning på efterfølgende afgrøder.

Høst Etableret Beds

Når en asparges seng er veletableret, kan spyd høstes hver dag eller hver anden dag. Pluk spyd, når de er 7 til 10 inches høj. Da planterne bruge op den lagrede mad, vil spyd fortsat vises, men diameteren vil falde. Fortsæt med at plukke hver spyd i høstperioden. Når diameteren er mindre end 3/8 tommer, stop høst og lade planterne til at udvikle blade til at genopbygge de næringsstoffer i rødderne og kroner for en god høst det følgende år.

Forlængelse af Harvest

Gartnere og gartnere er kommet op med måder at forlænge asparges høst. En fremgangsmåde involverer plantning asparges i forskellige dybder, fra 3 til 10 inches under jorden. De lavvandede beplantninger danner spyd først, med dybere beplantninger producerer med intervaller baseret på deres dybde. En anden simpel måde at udvide høsten begynder med bioklip hele asparges seng i efteråret. Tidligt i foråret, før de første spyd dukke, fjerne barkflis fra halvdelen af ​​sengen, så at jorden vil varme hurtigt. Fjern ikke barkflis fra den anden halvdel af sengen indtil spyd begynder at skubbe gennem barkflis.

Harvest Metoder

Mens nogle gartnere anbefaler at bruge en kniv til at skære de spyd under jorden, kan denne praksis beskadige eller overføre sygdomme til kronen. En sikker måde at høste asparges er ved at fastgøre de spyd ud på jorden niveau ved at bøje toppen mod jorden. Snapping er lettere, hvis du høste tidligt om morgenen, når planterne har et højt vandindhold.


relaterede artikler