Sammenligning af flydende gødning til tør Gødning

October 26

Sammenligning af flydende gødning til tør Gødning


Gødning kommer i mange former; Udover den gasformige vandfri ammoniak, fast og flydende form er almindelige. Hver har sine fordele og ulemper, og hver har anvendelser, som det er bedre egnet. Formler for tørre og flydende gødning tendens til at overholde visse grundlæggende, der indeholder en eller flere af de tre grundlæggende plantenæringsstoffer; nitrogen, phosphor og kalium. De væsentligste forskelle mellem tørre og flydende gødning er tilgængeligheden af ​​disse næringsstoffer, og hvor hurtigt planter kan bruge dem.

Pulver Gødning

Tørre kunstgødning kommer i mange formler. Nitrogenholdige typer, eller gødningsstoffer med højt nitrogenindhold, omfatter ammoniumnitrat, urinstof, ammoniumsulfat, ammoniumchlorid og natriumnitrat. Gødning kaldet fosfater, som er rige på fosfor, omfatter råfosfat, et naturligt forekommende mineral, og superphosphater, kemikalier, der er rige på fosforsyre. Kalium gødning omfatter kaliumchlorid og sulfat af kaliumchlorid, som begge er naturligt forekommende salte i oceaner og nogle mineralforekomster.

Tørre Organisk gødning

Organisk gødning er dem, der kommer fra helt naturlige kilder. Disse omfatter benmel, blodmel, fiskemel og diverse gødning. Benmel er phosphor rig og indeholder nogle nitrogen. Blood måltid er nitrogen rige. De fleste gødning indeholder lave mængder af alle tre næringsstoffer.

Flydende Kunstgødning

Flydende kunstgødning omfatter vandfri ammoniak, der under normalt atmosfærisk tryk er en gas. Men når tryk, det danner en væske. Denne gødning anvendes normalt kun i store landbrug operationer, da udgifterne til det nødvendige udstyr til dets anvendelse er høj, og ikke praktisk til hjemmet gartner. De fleste andre flydende kunstgødning er simpelthen tørre gødning opløst i vand. De kan indeholde en, to eller alle tre af de grundlæggende næringsstoffer. Den flydende form gør kemikalier i dem mere let tilgængelige for planterne til øjeblikkelig brug, men det gør dem også modtagelige for udvaskning, der kan vaske væk næringsstoffer med vand fra kunstvanding eller regn, før de optages. Når de købes i flydende form, de fleste kunstgødning er stærkt koncentreret og vand skal tilsættes før påføring. De fleste løsninger hydroponiske næringsstoffer kommer også i flydende form.

Flydende Organisk gødning

Flydende organisk gødning omfatter tang og fisk emulsioner og kompost og gødning te. Flydende organisk gødning er mindre udbredt end andre typer af gødning og tendens til at være mindre koncentreret, hvad angår størrelsen af ​​de tre vigtigste næringsstoffer, som de indeholder. Men de har den fordel, at alle flydende gødninger: de er let absorberes af planter. De kan være lidt mindre modtagelige over for udvaskning end den flydende form af kunstgødning.

Forskelle mellem tør og flydende Gødning

Flydende og tørre gødning adskiller hovedsageligt i omkostningerne og i næringsstoffer tilgængelighed. Tørre gødning tendens til at være billigere, fordi de mangler den ekstra vand, hvilket øger vægt og forsendelsesomkostninger. De giver en langsommere, men mere vedvarende fodring på planter end flydende typer. Flydende gødning tendens til at bestå ved blot at opløse tørre gødning i vand. Dette giver øjeblikkelig tilfredsstillelse, så planterne hurtigt til at optage næringsstoffer, men næringsstoffer ikke forbliver i jorden så længe.


relaterede artikler