Forskellige stadier af Fluer

July 1

Forskellige stadier af Fluer


De forskellige stadier af fluer er hver distinkt og synlig fra de andre. I mange tilfælde er disse forskellige faser er vigtigt at vide for at kontrollere fluer. Det er muligt at afbryde livscyklus i de tidligere stadier ved anvendelse af forskellige skadedyrsbekæmpelse metoder og således forhindre en flue angreb fra nogensinde at modnes. Den tidsramme, det tager for en flue til fremskridt gennem de forskellige faser afhænger af variabler i temperatur og visse andre betingelser. Men det tager normalt ca. 7 til 14 dage at fuldføre, hvilket frembringer den voksne flue.

Æg

Ægget er den første fase i livet for en flue. Ægget kræver et bestemt medium for at modne. Rådnende materiale såsom skrald eller gødning giver en ideel hjem for flyve æg. Men hvis det er for tørt, eller for varmt, er de stadig ikke i stand til at overleve. Denne fase tager kun omkring en eller to dage at fuldføre.

larve

Den anden fase i livet for en flue er larven, eller larver i flertal. Disse er mere almindeligt kendt som maddiker. På dette stadium, er det prepubescent fluen ikke gøre meget mere end spise hvad sagen har udklækket ind. Dens glubende appetit forårsager hurtig vækst, hvorfor det molts to gange i løbet af denne fase. Denne fase tager normalt ca. 3 til 5 dage for at fuldføre, på hvilket tidspunkt larverne må flyttes til et andet område for den næste fase.

Pupa

Den tredje fase i livet for en flue er puppe, der omtales som pupper eller pupas i flertal. På dette stadium, den ydre hud larve dybest set bliver en hård, ydre skal. Denne skallen bliver mørk brun i farven. Puppe bor inde til at vokse, da dens voksne egenskaber begynder at udvikle sig. Denne fase er ofte den længste, selvom temperaturerne spiller en stor rolle i, hvor lang tid det rent faktisk er. Ved 95 grader Fahrenheit, det generelt tager kun tre eller fire dage at fuldføre. Ved 68 grader Fahrenheit, kan det tage så mange som 10 eller 11 dage.

Voksen

Når puppe er modnet, det bryder gennem sin skal til at fremstå som den voksne flue. Det tager så lang tid at give sine vinger til at udfolde sig, til at tørre og tillade sin Exoskelet bliver hårdt. Når dette er gjort, kan det nu flyve rundt og gøre, hvad fluer gøre. Efter omkring 10 til 14 dage som en voksen, en kvindelig flue er klar til at lægge æg.


relaterede artikler