Sådan bruges en Steel Chop Saw

April 6

Sådan bruges en Steel Chop Saw


Chop save har mange anvendelser og er forholdsvis let at bruge. De er imidlertid specialværktøj og kan være farlige. Det er vigtigt at vide så meget om at bruge chop save som muligt, før du fortsætter med dit projekt.

Instruktioner

Sådan bruges en Steel Chop Saw

1 Gør dig bekendt med saven. En stål chop sav anvendes til at skære stykker af stål og andre hårde materialer. Anderledes end almindelige save, der skærer træ, chop save slibende diske (blade) til at foretage nedskæringer. Ved drift ordentligt, en chop saw gør meget præcise skærer gennem stål.

2 Installer en ordentlig kniv. Alle Afkortere væsentlige bruge samme type klinge. De mest almindelige og mest pålidelige klinger er 355mm i diameter og har en 3 mm hul center. Klingen skal være 3 mm tykt. Det er vigtigt at følge advarsler og installationsvejledning trykt på din klinge. Installation af en kniv korrekt er afgørende. Forkert installerede knive vil få saven til mis-funktion og kan medføre alvorlig personskade. Bladet af en chop saw vil bære og få gradvist mindre med brug. Udskift altid knive, der er for små til at fortsætte skæring.

3. Sikker placere din sav. Skæring stål vil sandsynligvis medføre gnister, sod og støv fra din sav. For at beskytte den overflade, din sav vil blive placeret som et arbejdsbord, bordplade eller gulv, lægge et stykke metalplade eller våd ark af krydsfiner under selve saven. Sørg for, at det er niveau. Hvis du er tæt på vægge, vinduer eller gardiner, er det også klogt at dække disse ting for at undgå at beskadige dem, mens du arbejder.

4 Placer stål ordentligt. Det er vigtigt at tillade bladet af saven til at arbejde frit. Det er derfor nødvendigt at placere det stykke stål i en position, der gør det muligt for saven at udføre top til bund udskæringer. Dette opnås ved at hvile flade stykker af stål på enden for at undgå flade stykker.

5. Begynd skæring. Opsætning af chop oplevede for en optimal snit vil først kræve, at du korrekt linje op kniven med det stykke stål. Dette kan gøres ved hjælp af en blyant, tynd spids markør og et metal regel eller firkantet. Når du har korrekt linet op snittet, holde materialet med venstre hånd for at sikre, at den forbliver mod hegnet af saven. Med højre hånd, tag fat i savens arm, og tryk på aftrækkeren. Langsomt skubbe armen til materialet. Skub ikke for hårdt. Igen, lad saven gøre arbejdet. Hvis du ser en unormal mængde støv og gnister, du sandsynligvis skubbe også havde på armen og skal lette op. Ved at trykke for hårdt vil skade din klinge, muligvis ødelægge savens motor og resultere i en dårlig snit. Når stålet er blevet skåret, hæve armen og slip på aftrækkeren.

TIPS

  • Nogle Afkortere er i stand til at skære vinklet stål. Det er vigtigt altid at placere vinklede materialer, så du er i stand til at skære det fra top til bund. Undgå altid flad skæring. Din sav betjeningsvejledning vil angive alle sine evner.
  • Brug altid skarpe knive og erstatte dem, der er for små eller har glattet sig ud under tidligere nedskæringer.
  • Aldrig komme i kontakt med kniven, når det er roterende.
  • Brug altid en respirator og sikkerhedsbriller, når der skæres stål.
  • Brug aldrig en kniv, der ikke anbefales til netop din sav.

relaterede artikler