Hvordan man får en Køkkenhave startes indendørs

July 8

Hvordan man får en Køkkenhave startes indendørs


Start en køkkenhave indendørs er en af ​​de bedste måder at spare penge på din have. De frø kataloger er fulde af vegetabilske sorter, som du aldrig vil finde på din lokale haven butik. Og en pakke frø kan producere en hel flad af planter for mindre end prisen for en enkelt plante i butikken. Start frø er også en god måde at fejre tilbagelevering af foråret. Mens alt udenfor er stadig koldt og dystert, kan du være inde pleje dine planter. Og når foråret endelig kommer, vil du have sunde planter klar til at gå.

Instruktioner

1 Find den frostfri dato for dit område. De fleste frø skal blive startet 6 til 8 uger før denne dato. Tjek bagsiden af ​​frø pakke eller havearbejde bøger for at finde den specifikke dato for dine grøntsager.

2 Beslut hvilke grøntsager du gerne vil vokse i din have. Større frø såsom squash og grønne bønner foretrækker at blive plantet direkte ind i haven. Dog, tomater, peberfrugter, salat, broccoli, rosenkål og mange urter gør godt, når startes indendørs.

3 Hæng lys over dit frø start området. Shop lys vil fungere godt for dette. Du kan enten købe speciale vokse løg eller bruge en kombination af en varm og en kold pære.

4 Læg dine frø bakker og enten fylde dem med fugtede tørv potter eller beholdere fyldt med pottemuld mix. Hvis du har en varmemåtte for dine planter, sætte det under frø bakker og holde det på, mens frøene spire.

5 Plant dine frø i fugtig jord. Som en generel regel har de fleste frø foretrækker at blive plantet 3 til 5 gange dybere end bredden af ​​frøet. Plant 3 til 5 frø pr container.

6 Dæk frø bakker med deres dæksler. Dette vil holde luftfugtigheden høj under den afgørende spiring fase. Tag den en gang om dagen for at tilsætte vand og sørge for tingene ikke er for fugtig. Fjern låget, så snart frøene er begyndt at spire, for at undgå problemer med sorte ben.

7 Hold jorden fugtig, men ikke over-vand. Tynd spirerne til en per potte, når de er begyndt at vokse løvblade. Gød planter på halv styrke en gang om ugen.

8 Efter frostfrit dato, start hærdning off planterne ved at tage dem udenfor i et par timer hver dag i en uge.

TIPS

  • Frø kan startes i mange genbrugte beholdere, såsom æggebakker, yoghurt kopper eller genbruges potter fra enårige.
  • Transplantation dine frøplanter på en overskyet dag eller lige før det regner, hvis det er muligt.
  • Sætte frø ved vinduet, vil ikke give nok lys til dem. Den ideelle mængde lys er 12 til 18 timer.
  • Du må ikke bruge en almindelig varmepude til spirende planter. Miljøet er for fugtigt og standard varmepuder er ikke beregnet til at være på i ugevis ad gangen.
  • Det kan være nødvendigt at transplantere dine frøplanter, før det er varmt nok til at plante dem udenfor. Sørg for at du har en smule ekstra plads reserveret.

relaterede artikler