Sådan installeres keramiske fliser på en pejs

June 17

Sådan installeres keramiske fliser på en pejs


Hvis din pejs ser lidt slidt, dække det ved at installere keramiske fliser over det. Keramiske fliser kommer i en bred vifte af farver, størrelser og designs. Du kan installere keramiske fliser på pejsen surround eller hele pejs, men ikke sætte fliserne inde i brændkammeret, hvor ilden er tændt eller på gulvet i pejsen. Overdreven varme kan forårsage nogle typer af keramiske fliser at knække eller blive misfarvet med tiden.

Instruktioner

1 Fjern pejs skorpe, eller brug malertape til at dække mantel kanter. Dette vil beskytte mantel fra mørtlen under flisebelægning processen.

2 Bland af et vareparti af thinset mørtel med en latex additiv ifølge producentens instruktioner, under anvendelse af en blandeskovl eller en boremaskine med en blandeskovl vedhæftet fil. Gør mørtlen omtrent tykkelsen af ​​jordnøddesmør. Påfør et jævnt lag thinset mørtel med en latex tilsætningsstof til det område, du ønsker at fliser eller hele pejs overflade med den flade side af en afsluttende murske. Lad thinset mørtel tørre natten over.

3 Mål bredden af surround. Brug en blyant til at markere midten af ​​pejsen. Skær et stykke 1-by-3 tømmer længden af ​​målingen ved anvendelse af en rundsav eller en anden sav. Placer brættet tværs pejsen, så toppen af ​​bestyrelsen er niveau og selv med toppen af ​​pejsen brændkammer. Sæt niveauet på toppen af ​​brættet i midten for at sikre bestyrelsen er niveau. Gennemgå surround at kontrollere for ujævnheder på hver side. Hvis den ene side af pejsen er ujævn, flyt brættet ned lidt på den ene side, så flisen, når de er installeret, vil dække og skjule den ujævne udseende af den oprindelige pejs. Skru brættet på plads ved hjælp af boremaskine og de 2-tommer murværk skruer.

4 Lav en anden batch af thinset med latex tilsætningsstof, pr producentens anvisninger. Påfør et lag thinset hen over midten af ​​firepace, direkte over bord. Kam thinset med det takkede side af murske. Placer den første flise på toppen af ​​brættet direkte over midterlinjen du tegnede tidligere. I midten af ​​flisen bør opfylde midten af ​​kaminen. Skub flise forsigtigt ind i mørtel. Læg resten af ​​fliserne over brættet ud fra midten til kanten, række for række. Placer plastik eller pap afstandsstykker mellem fliserne, som du arbejder for at holde dem fra at flytte. Lad fliserne natten at indstille.

5 Fjern bestyrelsen hen over toppen af brændkammeret. Skru skruerne. Måle et ben af ​​kaminen og en individuel flise med et afstandsstykke på toppen med målebåndet. Brug disse tal til at vurdere bredden af ​​den endelige cut flise, at du vil placere i bunden af ​​hvert ben. Gentag processen på det andet ben af ​​pejsen. Skær en 1-by-3 stykke tømmer samme bredde af den endelige skær pladen og længden af ​​overfladen fliserne vil dække. Placer brættet flugter med bunden af ​​pejsen, og skru den på plads for at holde fliserne fra skiftende. Gentag denne proces på den anden side.

6 Påfør et lag thinset over den del af benene på pejsen, der ikke er omfattet af bestyrelsen. Notch den thinset med det takkede side af murske. Placer den første flise flugter med toppen af ​​bestyrelsen i et hjørne. Lægge resten af ​​fliserne. Vent cirka tre timer for fliserne at indstille.

7 Fjern bestyrelsen og afstandsstykkerne mellem fliserne over hele pejs. Mål rum, hvor bestyrelsen var igen. Skær en eller flere fliser, afhængigt af størrelsen af ​​det rum, ved hjælp af flise saven til at udfylde den nøgne område. Brug en fugtig klud til at tørre væk enhver mørtel, som kan have fået på overfladen af ​​fliserne.

8 Dæk enhver kunst eller dekorative fliser med malertape til at holde fuger i at sidde fast på fliserne 'overflade.

9 Brug en spartel til at slippe af med noget fast mellem fliserne, såsom mørtel.

10 Følg producentens anvisninger og bland injektionsmørtel.

11 Brug den flade kant af en injektionsmørtel flyde til at sprede injektionsmørtel over fliserne. For trange pladsforhold, f.eks omkring kunst fliser, fylde en injektionsmørtel pose med fugtig fuger. Klem posen for at fremstille en vulst af fugemasse at udfylde omkring svære at nå eller dekorative fliser. Grout hele kaminen.

12 Skrab tværs fliser på diagonalen med kanten af injektionsmørtel flyde for at fjerne overskydende injektionsmørtel. Tør området med en fugtig injektionsmørtel svamp til at få alle de fuger.

13 Sæt Mantel, og tilføje en perle af caulk hvor Mantel mødes flisen at færdiggøre projektet. Lad injektionsmørtel tørre i mindst tre dage før du starter en brand.

TIPS

  • Gør thinset omtrent sammenhæng i jordnøddesmør for de bedste resultater.
  • Put vand i en sprayflaske og sprøjte pejs fliser og injektionsmørtel periodisk mens injektionsmørtel tørrer. Dette vil holde injektionsmørtel fra revner.
  • Brug altid sikkerhedsbriller elementer, såsom beskyttelsesbriller, når du bruger el-værktøj, såsom rundsave.

relaterede artikler