Sådan Grow avocado træer i Colorado

June 13

Sådan Grow avocado træer i Colorado


Colorados koldt klima begrænser de typer af planter, der kan trives udendørs. For eksempel, avocado træer generelt trives i USDA hårdførhed zoner 9 og 10, med en gennemsnitlig årlig minimale temperaturer fra 20 til 40 grader Fahrenheit. Nogle områder af Colorado falde så lavt som zone 3, med en gennemsnitlig årlig temperatur på mindst 40 grader under nul. Af denne grund, beboere i Colorado interesseret i voksende avocado træer ofte dyrke dem som stueplanter.

Instruktioner

1 Vask avocado frø grundigt i varmt vand for at fjerne eventuelle forureninger.

2 Sæt tre til fire tandstikkere i avocado, halvvejs af frøet. Udvide tandstikkere tilstrækkeligt langt fra frøet at nå kanterne af et lille glas.

3 Fyld en lille klart glas omkring tre fjerdedele af vejen med vand. Suspender avocado frø, flade nedad, på randen af ​​glasset, så bunden 1 tomme af frøene er dækket med vand.

4 Anbring glasset i et varmt område, såsom en vindueskarm, der modtager indirekte sollys. Tilsættes mere vand til glasset efter behov for at holde bunden 1 tomme af frøet dækket af vand. Frøet skal danne rødder og en lille stilk inden for seks uger.

5 Trim stammen, når den når 6 inches lang. Skær den tilbage til omkring 3 inches at fremme ny og sund vækst.

6 Overfør frøene til en voksende pot når stilken igen har nået 6 inches lang og rødderne vokser tyk. Fyld en 10-½-tommer plantning pot med hummus jord, som er ideel til avocado rødder. Indsæt frøet så rødderne er begravet i jorden. Efterlad den øverste halvdel af frøet eksponeret over jorden.

7 Placer planten i et varmt område, der modtager indirekte sollys i mindst seks timer hver dag. Vand jorden ugentligt med lys vandingerne; jorden skal altid være fugtig, men aldrig gennemblødt.

8 Trim stammen, når den når 12 inches høj. Skær den tilbage med omkring halvdelen for at tilskynde nye skud og grene til at vokse.

9 Påfør stueplante gødning til avocado træ hver tredje måned. Følg alle specifikke produkt anvisninger vedrørende ansøgning, som mængden af ​​gødning behov kan variere afhængigt af størrelsen på dit træ.

TIPS

  • At vokse din avocado træ udenfor, konsultere en lokal havecenter, planteskole eller udvidelse tjeneste om dine muligheder. Avocadoer udendørs i Colorado vil kræve meget specifik pleje, og kan ikke trives på alle.
  • Avocado træer kan tage 15 til 20 år til at producere frugt.
  • For meget salt i jorden kan forårsage blade at blive brun. Overvej at bruge destilleret vand. Hvis du står et salt problem, vand planten grundigt og lade vandet løbe mindst fire eller fem gange for at tillade saltet at skylle væk.
  • Gule blade er et tegn på over-vanding. Hvis du ser dine bladene begynder at blive gul, ikke vande planten for omkring en uge at lade rødderne til at justere.

relaterede artikler