Kan du vokser en Lily Plant af Just Breaking det Off af stilken?

April 24

Kan du vokser en Lily Plant af Just Breaking det Off af stilken?


Flerårige gartnere, der mestrer pære division og voksende liljer fra frø måske ønsker at prøve en anden form for vegetativ formering, stængelstiklinger. Selv er sværere for stauder denne metode til formering, såsom sande liljer, der vokser fra løg, end det er for woody stauder, stængelstiklinger garanterer en identisk klon af moderplanter. Nogle typer af liljer egner sig lettere til teknikken.

Hvordan Lilies Reproducer

Liljer vokse fra skalerede pærer, der bærer den genetiske kode af planten og embryoet og mad og fugt at holde det sikkert, indtil forholdene tillader det at vokse igen. Løg formere sig hurtigt. Nogle sorter producere yderligere flor-klar løg hvert år. Nogle pærer vokse små bulblets omkring basen, eller vækst plade, af forældrene pærer og den del af stænglen mellem pæren og jord linje. Nogle liljer, især den nordamerikanske indfødte tiger lilje, vokse bittesmå bulbils ved krydset af bladet og stilken. Hver omfanget af Lilys pære, hver bulblet og bulbil bære den nøjagtige kromosomale kombination af moderselskabet. Frø, der produceres i bælg dannet på blomsten stilke, bære den kombinerede genetiske kode for et nyt anlæg - en hybrid - med den kombinerede kromosomale struktur af frøbærende forælder og hvad lilje forudsat pollen. Succes med stængelstiklinger afhængig af, hvordan sorten selvstændige gengiver og hvordan stilken skæring er plantet.

Timing

Lily stilke begynde at dø tilbage hurtigt efter blomster falme, så stiklinger skal tages hurtigt efter den sidste blomster dråbe. Stiklinger skal plantes straks i skarp sand eller et udgangspunkt mix og holdes fugtig. Når en shoot opstår, har en bulbil dannet i axil hvor bladet møder stilken. Denne lille pære, plantet i en planteskole plot i foråret, bør vokser sig store nok til at flytte til haven inden for et år eller to. Hvis stilken skæring med succes skaber en bulbil, kan den vokser sig store nok til at producere blomster inden for to til fire sæsoner, afhængigt af lilje kultivar.

Metode

Afsnit grøn, levende del af stænglen, med mindst én blad på hver sektion. Støv afsnittet med en fungicid eller rode hormon, som findes på havecentre, og plante sektioner i en lejlighed af skarp sand eller soilless starter mix, så bladene stå op over hver sektion. Vær sikker på at begrave axil af hvert blad. Det er, hvor bulbil vil danne.

Valg Lilies for stiklinger

Mange arter af liljer, såsom tiger liljer, danner let bulbils i bladhjørner; hybrid asiater danner bulblets på stilke under jorden og blade revet med et stykke stængel. Liljer vil ikke vokse direkte fra stængelstiklinger; skal de først danner bulbils, så vær tålmodig. Kun liljerne, der vokser bulbils - eller de hybrider, hvis forfædre voksede bulbils - vil reagere på denne metode til vegetativ formering. Resten giver masser af bulblets til plukning og beplantning på deres mor pærer 'vækstzoner eller langs de underjordiske dele af deres stilke.


relaterede artikler