Hvornår skal Sugar Beets plantes?

June 23

Hvornår skal Sugar Beets plantes?


Sukkerroer er forskellige fra roerne, der typisk dyrkes i hjemmet haver og spist. Dyrkes til høje sucroseniveauer i deres rødder, sukkerroer repræsenterer en anslået en tredjedel af verdens sukkerproduktion. De er blevet dyrket kommercielt i USA siden slutningen af ​​det 19. århundrede, og vokser bedst i tempererede, Middelhavet og tørre klimaer.

Betingelser

Som med alle grøntsager, betingelserne i din have er vigtigere end de datoer i din kalender, når det kommer til plantning sukkerroer. Før du kan begynde plantning, skal jorden være grundigt optøet og tørt nok til at arbejde med. En håndfuld jord skal smuldre i hånden, når du forsigtigt klemme det; hvis jorden hænger sammen, det er for vådt. I modsætning til flere ømme afgrøder, kan sukkerroer tåle en let frost, så du ikke behøver at vente til efter den sidste gennemsnitlige forår frost dato.

Tidsramme

Generelt bør du forsøge at plante sukkerroer så tidligt som jorden tillader. En streng kulde snap kan beskadige din afgrøde, men roer kan tåle mild frost. temperaturer i tyverne. Ifølge Purdue University, bør sukkerroer i stater som Minnesota, North Dakota og Wisconsin plantes fra april 20 og maj 10. Hvis du bor i et område med et varmere klima kan du begynde at plante tidligere, men venter for længe, ​​vil resultere i en reduceret udbytte.

Forberedelse

Vælg en placering med veldrænet jord og masser af sollys. Sukkerroer vil være mest produktive, hvis du dyrke jorden grundigt og fjerne alle ukrudt før plantning. Fertilitet er en vigtig betragtning. Sukkerroer brug kvælstof og andre elementer til at vokse, men undgå overgødskning, da dette kan føre til grønne planter med forkrøblede rødder. En jord test fra din lokale universitet udvidelse kontor vil fortælle dig de næringsstoffer niveauer i din jord og også pH, som ideelt set bør være omkring 6,5.

Overvejelser

I modsætning til mange haven grøntsager, som er seedet i lejligheder eller beholdere og derefter transplanteret til haven som kimplanter, er sukkerroer typisk plantet direkte i haven som frø. Dette vil sandsynligvis fordi sukkerroer normalt dyrkes i store mængder til kommercielle formål snarere end et par planter til personlig brug. den sædvanlige sats for såning for sukkerroer er 54.000 frø pr acre, hvilket normalt vil producere mellem 30.000 og 40.000 planter pr acre.


relaterede artikler