Omsorg for en Rosy Periwinkle Plant

September 23

Rosy Periwinkle (Catharanthus roseus), er en produktiv Bloomer, der tilføjer gravhøje af lyse rosenrødt lilla, lyserøde eller hvide blomster fra forår til efterår. Også kendt som Madagaskar periwinkle eller Vinca rosea, rosenrødt periwinkle er flerårig kun i meget varme klimaer af US Department of Agriculture hårdførhed zoner 9 og derover. I andre klimaer, er periwinkle plantet som en årlig, men reseeds ofte selv at lave en gentagelse udseende det følgende forår.

Sollys og Jord

Rosy periwinkle kræver veldrænet, tør jord og masser af stærkt sollys. Hvis du bor i et fugtigt klima, mindst seks til otte timers fuld sol om dagen er kritisk, da fugtig jord og manglende luftcirkulation fremmer sygdomme, der ofte dræber planterne. I varme, tørre klimaer, rosenrødt periwinkle tåler delvis skygge.

Vand og Gødning

Generøse kunstvanding er til gavn for mange blomstrende planter, men for meget vand forkorter livet for rosenrøde Periwinkle. Hold jorden let fugtig, indtil anlægget er etableret, og du kan se sund vækst. Efter den tid, vanding to eller tre gange i løbet af sommeren er tilstrækkelig. Selvom gødning ikke er påkrævet, unge planter gavn af en let anvendelse af en generel væske formål eller granuleret gødning. Påfør gødning i henhold til anbefalingerne på beholderen.

Anvendelser

Rosy periwinkle stier yndefuldt over den side af en hængende kurv eller kaskader over en klippevæg. De farverige blomster er også attraktiv plantet langs en gangbro, udfylde tomme pladser i en flerårig haven eller tilføje kontrastfarve mellem forår-blomstrende påskeliljer eller tulipaner. Fordi planten vokser hurtigt, det gør en effektiv bunddække, især i et solrigt, tørt område eller i vanskelige områder, hvor de fleste planter ikke vil vokse.

Sygdom

Rosy periwinkle er en følsom plante, tendens til en række sygdomme. For meget vanding eller ankomsten af ​​sommeren nedbør ofte forårsager planten til mug og rødderne til at rådne. Rosy periwinkle er også udsat for andre fugt-relaterede sygdomme, såsom Fusarium visnesyge og skimmel. Mens ordentlig pleje kan bidrage til at forebygge problemer, sygdom er ofte uundgåelig. I de fleste klimaer, rosenrødt periwinkle er kortvarig og vil sandsynligvis give blomster til højst tre måneder.


relaterede artikler