Problemer Spirende Med Rockwool

April 23

Rockwool bruges til frøspiring er et uorganisk materiale fra basaltisk sten og sand. Materialet spindes til fine tråde, og derefter formes til forskellige former og størrelser. Rockwool er tilgængelig i store plader, der består af rockwool kuber til hydroponiske spiring. Terningerne separeres derefter til brug. Frø er placeret i de små, koniske huller i terninger 'centre for spiring.

Fugt Kontrol

En Rockwool fordel er dens fastholdelse fugt kapaciteter. Det kræver kun en lille mængde vand for at bo våd, holde frøene fugtige. Denne egenskab er også en ulempe. Til at spire frø i rockwool, placere Rockwool terninger i en flad beholder og tilsæt vand til beholderen. Rockwool terninger udarbejde vandet. Hvis rockwool bliver alt for mættet, frøene drukne eller mug kan vokse inden terningen. Frøene derefter ikke spire. Hold rockwool fugtig, men ikke våd til spiring.

pH-kontrol

Rockwool har en høj pH-balance og er mere basisk end det er foreneligt med frøspiring. Frø foretrækker en mere surt pH balance, sædvanligvis mellem 5,5 og 6,5. Fordi rockwool er inaktiv, kan dens pH balance ikke ændres, men du kan ændre den fugt, ejes af rockwool, hvilket skaber et gæstfrit miljø for frøspiring. Tilføj et pH-ændring opløsning til vand for at opnå en 5,5 til 6,0 pH balance. Soak terninger natten over i den behandlede vand. Placer frøene i kuberne og overvåge vandets pH balance i hele spiringen processen. Hvis frøene ikke spirer, kan det skyldes en forkert pH balance i vandet.

Air Flow Control

Fremstillingsprocessen gør rock og sand i fine fibre eller tråde bundet sammen for at forme. Den resulterende design inkluderer luftstrøm, da strengene ikke er tæt vævet sammen, men snarere spundet sammen skabe rum mellem tråde. Uden ordentlig luftstrøm, behøver frøene ikke spire. Klemme, knusning eller komprimere rockwool kuber reducerer luftstrømmen. Håndtag rockwool kuber forsigtigt, pas på ikke at ændre deres form eller over mætte dem under den indledende iblødsætning. Hvis luftstrømmen er begrænset, kan mug vokse eller frøene kan kvæle og undlader at spire.

kimplante Kontrol

Skulle frøene held spire inden Rockwool terninger, kan de terninger blive overbebyrdet, fordi kimplanter ikke kan fortyndes fra rockwool kuber. De små rødder er integreret i rockwool og trække en frøplante kan resultere i at forstyrre de resterende kimplanter sarte rodsystemer. Må ikke overseed rockwool kuber. Placer ikke mere end to frø i hver terning af mindre frø og en frø til større planter, såsom tomat.


relaterede artikler