Typer af tapetklister

March 2

Typer af tapetklister


Tapetklister, også kendt som tapet lim, spænder fra miljøvenlige hjemmelavede sorter til vinyl kompositioner. Vælg en pasta baseret på den type af tapet du hænger samt materialet i væggen. Nogle kombinationer vil være langt mere effektive end andre, så sørg for at følge producentens anbefalinger.

hjemmelavet

Fordi mange kommercielle tapet lim indeholder giftige kemikalier, der kan udsende flygtige organiske forbindelser (VOC), er husejere vender til naturlige sorter. Følg den simple opskrift 1 kop mel, 3 teskefulde alun, vand og 10 dråber fed olie. Blandingen bør opvarmes i en dobbelt kedel. Tilføje så meget vand som nødvendigt for at skabe en creme-lignende konsistens. Den fed olie fungerer som et naturligt konserveringsmiddel og bør føjes, når blandingen er kølet. Påfør pastaen med en stor tapet pensel ligesom du ville en store-købte sort. Hold din pasta i køleskabet i op til 2 uger.

Cellulose

Methylcellulose klæbemidler sælges typisk i pulverform. Cellulose (typisk fra træ eller bomuld) behandles med en base (såsom natrium) og methylchlorid til dannelse af pulveret. Cellulosepulver opløseligt i koldt vand og uopløseligt i varmt vand. Indholdet af cellulose vand er ca. 97 procent. De fleste hardware og hjemmet og haven butikker vil bære en cellulose tapet lim. Bland cellulose lige før anvendelse ifølge pakke retninger. Cellulose pasta er særligt egnet til græs-klud og papir bakkes kork vægtæpper.

Vinyl

Der er en række vinyl sorter af tapetklister herunder to af de mest populære som begge er forblandet: ler og klar. Ler-baserede pasta er en blanding af ler, dextrin og cellulose og har en af ​​de laveste vandindhold de kommercielt fremstillede pastaer, ved 40 til 50 procent. Klar forblandet vinyl begynder med en polymer base af enten den naturlige variation, såsom stivelse hvede eller majs, eller en syntetisk version. Polymerbasen opvarmes eller kemisk ændret til dannelse klæbemidlet. På grund af den kemiske make-up af klare vinyler de kan være for barsk for nogle tynde vægtæpper. Vinyler er generelt sælges i 1 eller 5 gallon spande. Vinyl klæbestoffer anvendes ofte i kommercielle anvendelser.


relaterede artikler