udgravning Teknikker

June 26

udgravning Teknikker


"Der er ingen rigtige måde at grave, men der er mange forkerte måder," skrev berømt arkæolog Sir Mortimer Wheeler. Dette citat giver dig en idé om de komplekse forbundet med en udgravning. Arkæologi kan bringe til at tænke dramatiske opdagelser, såsom grav Tutankhamons, eller scener fra en Indiana Jones film. Men i virkeligheden arkæologi er oftere en omhyggelig og kedelig rekord på omhyggeligt designede udgravninger. Gamle objekter er sædvanligvis skrøbelige og begravet dybt under jorden. Arkæologer skal bruge udgravning teknikker, der giver dem adgang til arkæologiske rester uden at bryde, beskadige eller forurene webstedet.

Skovle og screeningsundersøgelserne

De fleste udgravning teams bruge skarpe skimme skovle. Disse lavvandede skovle anvendes til forsigtigt skrabe udgravningen og langsomt peal tynde lag af jorden. Arkæologer bruger denne teknik vil se for ændringer og artefakter jord. Når jorden er fjernet fra webstedet den screenes med masker til at inddrive små artefakter felt forskere kan have overset.

Troweling

Arkæologer vil ofte bruge murskeer, træ picks eller endda smerte børster i stedet for skovle, når de arbejder på et websted, hvor der er en stor sandsynlighed for at finde artefakter eller andre fortidsminder. Disse værktøjer giver gravemaskiner for at få en bedre fornemmelse for ændringerne i jorden og bidrage til at mindske risikoen for at beskadige et artefakt.

Lodrette Udgravninger

Lodrette udgravning teknikker bruges til at eksponere lag af lag i byområder, der er blevet besat i flere perioder. En lodret grave- metoden, Wheeler Box Grid systemet skaber et gitter af udgravede kvadratiske områder, mens resten af ​​udgravningen er efterlades intakt. Dette tillader studiet af rækken af ​​kulturer eller tidsplan for en bestemt kultur uden at være for invasiv på andre vigtige elementer i en udgravning.

Vandrette Udgravninger

Vandrette udgravninger bruges til at afdække store dele af et websted. Selv om mere indgribende end lodrette udgravninger, det giver en mere dybdegående undersøgelse af et websteds layout og funktion, at andre udgravning teknikker ikke kan tilbyde. Lodrette og vandrette udgravning teknikker supplerer hinanden og bruges ofte på samme sted på forskellige tidspunkter for at give en bredere forståelse af webstedets funktion og tidshorisont.


relaterede artikler