Hvordan til have med Mums Blomster

January 1

Hvordan til have med Mums Blomster


Krysantemum er en farverig og langvarig tilføjelse til enhver have. De kommer i mange forskellige former og nuancer, og bidrage med en følelse af hurraråb og vitalitet til den udendørs landskab. Mums tendens til at være både billig og rigelig i blomstrer, hvilket giver gartnere en masse værdi for deres penge. Selv om de er stauder, kan de blive behandlet som enårige og erstattet hvert år, hvis det ønskes, da de er relativt billige. Uanset om du ønsker blomster til at plante i jorden eller i containere, mums er et glimrende valg. Følgende retningslinjer vil forklare hvordan til have med mums.

Instruktioner

1 Plant mums i foråret, hvis du ønsker at behandle dem som stauder. Lad dem at etablere sig i haven, hvilket øger deres chancer for overvintrende og blomstrende igen året efter.

2 Hvis du hensigt at behandle dem som enårige, har plante mums i efteråret efter sommeren have blomster døde. Forvent mums til at blomstre i ugevis, overleve indtil --- og nogle gange efter --- den første frost.

3 Placer mums i en placering, der får mindst seks timers fuld sol dagligt. Plant mums i senge, i beholdere eller langs grænserne for stænk af farve.

4 Vand frisk plantet mums grundigt, og aldrig lade dem visne. Giv etablerede mums en tomme af vand pr uge.

5 Gød mums som du planlægger at overvintre med en 5-10-10 gødning to gange om måneden, indtil køligere vejr kommer.

6 Surround mum planter, der dyrkes som stauder med barkflis lavet af halm eller strimlet hårdttræ efter den første hårde frost i vintersæsonen. Klem de døde blomstrer fra anlægget, men lad grenene uforstyrret. Vent med at beskære dem indtil foråret.

7 Divide mums, der dyrkes som stauder i foråret om hvert andet år. Grave op planterne og adskille de ydre stykker fra centrene. Omplant de ydre stykker og kassér centrene.

8 Klem den nye vækst fra mums dyrkes som stauder, når de begynder at komme tilbage i foråret. Klem omkring halvdelen af ​​den nye vækst fra toppen af ​​de nyligt knopskudte skud. Gør dette med hver tre til fem inches af vækst indtil den 4. juli til sikre rigelige blomster i efteråret.

TIPS

  • Bemærk, at bladlus, cikader og spindemider kan leve på dine mums, men disse skadedyr er usandsynligt, at forårsage skade.
  • Vurdere din have aktuelle landskab at bestemme, hvilke farver og former for mums bedst vil supplere de eksisterende anlæg.
  • Gør dig bekendt med de mest almindelige former for mums: dekorative mums, som byder lange, tæt overlappende kronblade; Pompon mums, som er små og globus-formet; og daisy mums, der består af en række af kronblade omkring en flad skive.

relaterede artikler