Hvor Tall Kan Thyme Grow?

December 29

Hvor Tall Kan Thyme Grow?


En indfødt urt Europa, timian (Thymus spp.) Er også almindeligvis omtales som engelsk timian og fransk timian. Anlægget kommer i over 100 forskellige sorter, ifølge Lucinda Hutson i "The Herb Garden Cookbook". Timian er en flerårig og vokser til forskellige højder afhængig af sort. Forskellige sorter af timian også forskellige i voksende vaner. Planterne er hårdføre i USDA zone 5 til 9.

Højde

I betragtning af det store udvalg af timian, kan planterne vokser et sted mellem 2 og 12 inches høj. Nogle sorter som Thymus vulgaris er den foretrukne anvendte sort i madlavning, har en busk-lignende vækst og en moden højde på 6 til 10 inches. De lavtvoksende sorter af planten har en spredning, mat-lignende vækst vane. Disse omfatter visse typer citron timian, der vokser kun et par inches høj, kommen timian (Thymus herba-Barona) med sin mat-lignende vækst og fuld højde på 4 inches og vild timian (Thymus serpyllum), også med en næsegrus, lav vækst .

Beskrivelse

Timian løv er 1/8 til 1/4 tomme lang og spids, hvis farve varierer fra fuzzy sølv til blanke, mørkegrønne. Nogle sorter har brogede blade i forskellige nuancer af grøn og guld. Den meget aromatiske blade vokser på træagtige stængler og de meget små, stjerneformede blomster blomstre hele sommeren. Afhængig af sorten, blomsterne varierer i farve fra en lys lilla til hvid eller pink.

kulturelle behov

Uanset sort, timian vokser bedst i områder med fuld sol, men også tåler delvis solen. Sørg for, at, at jorden er af gennemsnitlig frugtbarhed, veldrænet og helst basisk. Undgå overdreven brug af kvælstof, da dette gør planter udsat for svampeangreb lidelser. Vokser i meget fugtig og frugtbar jord øger også modtageligheden for rodbrand-sygdom.

Anvendelser

Timian har medicinske anvendelser, til behandling af gastrointestinale problemer, mavekramper, kighoste og astma. En te lavet med timian blade er en traditionel bod for overbelastede lunger. Italiensk, Cajun og fine franske køkkener bruger timian som aroma. Smagen af ​​timian supplerer ikke kun supper og grøntsager, men også saucer og kød.


relaterede artikler