Hvad kan jeg bruge til at afslutte et træ Mantle?

December 1

Hvad kan jeg bruge til at afslutte et træ Mantle?


Der er en række forskellige træfærdigheder produkter, der udfører en række forskellige opgaver. Nogle produkter til færdigbehandling kun tilføje farve til træet, hvorpå de anvendes, mens andre kun giver en effektiv tætning mod indtrængning af elementerne. Stadig andre produkter udføre begge opgaver på én gang. Afslutter er en af ​​reaktanterne, hvilket betyder at de reagerer med luften omkring dem til at danne finish, og fordampningssystem, hvilket betyder at de fordampe i luften. Hvilket produkt du anvender til din pejs kappe, vil afhænge af dine egne behov og smag.

Plet

Træ pletten er forskellig fra maling i det, i stedet for helt dækker træ med en ny farve og tekstur, den fastsætter et pigment over træfibre, der vil uddybe eller ændre den naturlige farve af træet samtidig bevare kornet og tekstur. Stain faktisk ikke binde sig til træfibrene, men i stedet er stærkt afhængig pigment og bindemidler for at skabe en finish over toppen af ​​træet.

Lak

Varnish er helt forskellig fra pletten i at det ikke er hensigten at tilføje pigment eller farve til træet, men derimod at skabe en transparent, blank finish, der også fungerer som en fugemasse til at beskytte træet mod elementerne. Varnish er især nyttig på træstykker, der ser en masse brug, da det vil give en let at rengøre overflade og vil hjælpe med at forhindre ridser eller pletter.

shellak

Shellac ligner lakere ved, at det skaber en hård, halvblank finish forsegling over træet, hvortil det er påført. Men det er ulig lak fordi, mens lak primært er lavet af en kombination af olier og fortyndere, er shellak fremstillet af forarbejdede sekreter i den indiske Lac bug. Shellak fungerer også som et farvende finish og er yderst effektivt til forsegling træoverflader mod fugt.

Polyeurethane

Polyurethan er en hurtigtørrende finish, der skaber en hærdet beskyttende coating og fugt forsegling over træet, hvortil det er påført. Polyurethan er typisk en klar, højglans finish, men kan også købes i en række forskellige farver, hvis du foretrækker ikke-klare finish. Adskillige lag polyurethan kan være nødvendig for at opnå en effektiv finish afhængig af mærke og typen af ​​træ.

særlige overvejelser

Da Kapper er næsten altid placeret umiddelbart over en temmelig stor varmekilde-pejsen-det påhviler dig at vælge en finish, der er mere varmebestandig end andre, afhængigt af hvor meget pejsen bliver brugt. Reagerende finish, såsom lak eller linolie, er langt mere varmeresistente end fordampningsemissioner finish som polyurethan eller shellak.


relaterede artikler