Sådan Grow Broccoli

April 19

Sådan Grow Broccoli. Broccoli er eksploderet op vegetabilske popularitet hitlisterne i de seneste år, tak for en stor del til medicinske forskere, som har vist i undersøgelse efter undersøgelse, at broccoli og andre medlemmer af Brassica familien producere en kræft-bekæmpelse stof kaldet sulforaphane. Broccoli er en cool-sæson grøntsag, der foretrækker sine temperaturer på den milde side.

Instruktioner

1 Vælg et websted, der har god dræning og luftcirkulation, får fuld sol eller let skygge, og hvor broccoli, blomkål eller andre medlemmer af Brassica-slægten har ikke dyrket i mindst fire år. Og fordi broccoli vokser omkring tre fod høj, skal du vælge et sted, hvor planterne vil ikke skygge andre afgrøder.

2 Plant broccoli i jord, som du har tilføjet masser af kompost eller godt rådnet gylle. Planterne klarer sig bedst i jord med en neutral pH-værdi på 7,0, men de vil gøre fint med alt mellem 6,2 og 7,2.

3 Sow broccoli frø direkte i haven en måned eller to, før den sidste frost i kølige klimaer eller i det tidlige forår i varmere regioner.

4 Få en hoppe på vækstsæsonen ved at starte frø indendørs seks til otte uger før den sidste frost. Put hærdede-off frøplanter i jorden omkring to uger før den sidste frost, indstille dem i jorden op til deres første løvblade og omkring 18 inches fra hinanden.

5 Tilføj en topdressing af kompost eller godt rådnet gylle, når den centrale hoved er omkring en tomme over at give de nye planter en ernæringsmæssig løft.

6 Hold jorden fugtig. Hvis nedbør er ringe, giver planterne en til to inches af vand hver uge.

7 Barkflis at bevare fugt og forhindre ukrudt, og dække planterne med flydende række dækker for at beskytte dem mod kulden og modvirke insekt marauders. Et papir krave omkring hver plante, ved jordoverfladen, vil hjælpe folie cutworms.

8 Start plukke broccoli, så snart hovederne er store nok til at bruge. Vær sikker på at høste alle de blomsterstilke, før du ser nogen tegn på gul: det betyder de små knopper er begyndt at åbne.

TIPS

  • Du kan dyrke broccoli overalt i USDA zone 3 eller derover, men din afgrøde vil være mest produktive, når nætterne er kølige og dagtemperaturer svæve i de øverste 60'erne F.
  • Broccoli kan blive offer for clubroot, en svamp, der kan invadere din have på inficerede planter. Du kan undgå sygdommen ved at dyrke dine egne kimplanter stedet for at købe dem, ved voksende broccoli og andre Brassica-afgrøder i et andet sted hvert år, eller ved at vælge sygdomsresistente kultivarer. (De vil blive markeret som sådanne i frøkataloger.)

relaterede artikler