Sådan Kolde-Treat Cranberry Frø

December 21

Sådan Kolde-Treat Cranberry Frø


"Tranebær" er et navn for to ubeslægtede plantegrupper. Den ene er den bush Viburnum arter, attraktive i hjemmet landskaber, og den anden er Vaccinium, lav-Vining mose anlæg, der producerer bær til tranebær sauce. Deres frø har brug kuldebehandling eller lagdeling, at bryde hviletilstand. Frø, der tilbringer udendørs i vintervejr kan bryde vækstdvale, men kontrolleret lagdeling bidrager til at øge disse chancer. Den tid det tager at bryde vækstdvale varierer mellem arterne.

Instruktioner

1. Bestem, hvor længe din frø kræver stratificering. Havecentre eller din lokale kooperativ udvidelse kontor kan hjælpe dig, hvis du ikke er sikker. Processen tager normalt flere måneder. Frø af nogle tranebær arter kræver dobbelt-lagdeling og har brug for en varm periode mellem to kolde perioder. Den første kolde periode fremmer roddannelse; den anden tilskynder plantens første løvblade at synes at begynde fotosyntese.

2 Opbevar frø kolde, såsom i en køleskab, indtil du er klar til at begynde lagdeling processen. Husk friskere frøet, jo bedre resultater. Når du er klar til at starte processen, lade frøene til at varme op til stuetemperatur. Så suge dem i stuetemperatur vand i 12 til 24 timer.

3 dræne vandet og sted frø i en plasticpose. Den FW Schumacher Co. anbefaler at bruge en plasticpose, der holder et volumen tre til fire gange større end den mængde frø. Tilføj sleben tørvemos eller vermiculit til posen. Spray frø med et svampemiddel til at beskytte mod skimmel.

4 Tilsæt vand til posen på en ensartet måde, og lad vækstmedium at suge det op; mos kan tage otte til 10 timer. Hold derefter posen på hovedet og drej posen for at fjerne overskydende vand, indtil der ikke længere løber ud. Overdreven fugt forårsager skimmel. Skriv navnet på frøet, datoen lagdelingen begyndte, og datoen den skal ende på posen.

5 Ryst posen og læg den i køleskabet, for at holde posen på ca. 34 til 41 grader Fahrenheit. Det kan også gemmes i en uopvarmet garage eller hvor som helst, det er koldt, men stadig over frysepunktet. For at undgå mug, tjek posen den næste dag for stående vand og hæld ud. Kontroller også posen hver par dage for at sikre mediet er fugtigt og har ikke tørret ud. Hvis det er tørt, tilsæt vand, men lige nok til mediet for at være fugtig, men ikke våd. Fjern eventuelle frø, der bliver mugne.

6 Fjern kernerne, når artens tid krav for stratificering er opfyldt. Den FW Schumacher Co. rådgiver fjerne dem efter 20 procent har spiret - og derefter plante dem straks, uanset om de har spiret eller ej. The University of Arizona Master Gardener manual understreger, at lagdelte frø håndteres forsigtigt, især hvis små rødder og skud er dukket op. Hvis de er opstået allerede, sikre, at du ikke bryder dem eller forårsage skade på frøskaller, da dette kan forårsage sygdom at forekomme.