Hvordan man laver en japansk Shoji skærm

September 19

Japanske Shoji skærme kommer i mange former og størrelser, og bruges traditionelt som vægge, døre og rumdelere i japanske huse. Shoji skærme giver blødt, diffust lys gennem papirark, der dækker deres rammer. Disse skærme kan være glatte eller dekoreret med motiver på papiret. Den mest almindelige form for Shoji skærm, og den enkleste at gøre, er en rumdeler, typisk tre rammer hængslet sammen.

Instruktioner

1 Gering hver ende af alle ramme støbning stykker til en vinkel på 45 grader, ved hjælp af geringssav.

2 Sæt gerede brædder ind i hjørnet klemmer til at danne en rektangulær ramme måler 12 inches med 60 inches. Lim gerede leddene, så klemme dem sammen. Bor et hul gennem hver limet fælles og skru brikkerne sammen. Lad limen tørre.

3 Gentag trin 2 med resten af rammen molding stykker, så du opretter tre identiske rammer.

4 Stain alle rammer og træ trim, hvis det ønskes. Lad pletten tørre.

5 Indsæt to af de 10-tommer træ trim stykker, så de er ligeligt fordelt langs længden af rammen. Placer hver trim så den flugter med bagsiden af ​​rammen, når falsen kant af rammen molding vender opad. Lim stykkerne på plads. Du skal have tre lige "vinduer" i din ramme. Gentag med de to resterende rammer.

6 Indsæt Shoji rispapir stykke ind i rabbet kanten af en ramme, så det dækker vinduerne i rammen. Lim papiret på plads.

7 Placer to 58-tommer trim stykker langs længden af rammens fals. Lim dem på plads, så de dækker kanterne af papiret.

8 Indsæt to 10-tommer trim stykker på de mindre rabbet kanten af rammen, og to spejling vinduet stykker på ryggen. Lim dem på plads.

9 Gentag trin 6 til 8 med de resterende rammer, papir og trim stykker.

10 Position hængslerne 10 inches fra hver ende af en af skærmene. Dette vil være den midterste skærm. Skrue hængslerne ind i træet på begge sider af denne skærm ramme.

11 Position de resterende to screen rammer på hver side af den midterste skærm. Fastgør hængslerne til siden skærme ved at drive skruer gennem hængslerne og ind i trærammer.

TIPS

  • Frame støbning er tilgængelig fra indramning butikker og de fleste tømmer yards. Du kan opnå en lignende effekt ved at oprette en rabbet kant 1/2-inch dyb og bred på de korte sider af gerede træplader.

relaterede artikler