Hvad er forskellen mellem Stain & Varnish?

August 11

Hvad er forskellen mellem Stain & Varnish?


Lak og bejdse er begge produkter, der er applid til træoverflader. I sin mest grundlæggende, forskellen mellem lak og en plet, er, at en plet bibringer en ekstra farve, bogstaveligt "farvning" overfladen og træets årer i nogen af ​​en lang række forskellige nuancer.

Lakker

En lak er en gennemsigtig, hård, beskyttende overflade, der bruges til at beskytte træ (og ofte andre overflader) mod ridser. Varnish er generelt blankt, men kan være enhver af en række forskellige sheens, herunder satin, halvblank eller mat. Varnish er ofte anvendes over bejdser som et sidste skridt. Lakker kan harpiksbaseret, akryl, olie, polyurethan, vand eller epoxy baseret. Lakker tør typisk ganske langsomt, medmindre påføres i usædvanligt tynde lag, og de fleste lakker er meget brandfarlige i deres flydende tilstand.

Pletter

Pletter er enhver af en række forskellige opløsningsmidler, der anvendes til at bibringe pigment til overfladen af ​​træet. Træ pletter kan enten være gennemsigtig eller uigennemsigtig. Pletter er typisk vand, alkohol, voks, pigment eller olie-baseret, med den væsentligste forskel mellem de fem er i dybden af ​​farven opnået, effekt på kornet og miljøpåvirkning. Vandbaserede pletter betragtes som mere miljøvenlige, men også hæve korn af træ overflader noget. Oliepletter synker dybt i kornet, hvilket kan forårsage en uensartet udseende i visse typer af træ, og er generelt betragtes som den mindst miljøvenlige. Pigment pletter er simpelthen meget koncentreret, fint formalede pigmenter oftest bruges til at skjule ruhed af kornet af lav kvalitet tømmer. Alkohol pletter sælges i pulverform og blandes i et alkoholopløsningsmiddel, og tør meget hurtigt, gennemtrængende kun overfladen af ​​kornet gør dem mest egnet til sprøjtepåføring. Voks-baserede pletter er en kombination af efterbehandling voks og pigment, ofte bedst egnet til blege pigmenter, der ikke behøver at trænge dybt ind i kornet.

kombinerede produkter

Der er nogle produkter, der markedsføres som en kombineret pletten og lak, beregnet til at fremskynde processen med efterbehandling møbler eller til at reparere beskadigede finish. Ofte pletter er blandet med en professionel klar polyurethan. Fordi disse produkter tørre hurtigt, kan de udgøre en ulempe ved at hvile på kornet snarere end at synke ned i den.

analoge produkter

Fortyndede maling kan tjene stort set samme funktion som pletter, og lak er tilsvarende analog med funktionen af ​​lakker, med det primære forskel er, at lakker typisk sprøjtes på, i stedet for malet på.


relaterede artikler