Den Pleje & Fodring af en Kamelia

July 31

Den Pleje & Fodring af en Kamelia


"Kamelia" er en del af Theaceae familien, hvoraf teplanten hører også også. "Kamelia" er hjemmehørende i visse asiatiske lande, herunder Kina, Indien, Burma, Korea, Formosa og Japan. Der er over 5.000 sorter af "Kamelia", og de er populære på grund af deres store, rosa-lignende blomster, der blomstrer i løbet af vinteren til det tidlige forår. I deres hjemegn, "Kamelia" vokser over 30 fod høje, men i hjemmet landskab, kameliaer normalt vokse til omkring seks til 12 fod.

Plantning site

Transplant "Kamelia" til haven når som helst fra efteråret til det tidlige forår, så rødderne har tid til at etablere inden sommer. Vælg et område, der er i delvis skygge, især hvis plantning i regioner med varme vintre. Dette er især kritisk i etableringen periode. Når planten er etableret, kan det tåle mere sollys. Sørg også for, at plantning websted modtager rigelig luftcirkulation, men er beskyttet mod barske vind. Space planter mindst fem fødder fra hinanden.

Vand og Jord

"Kamelia" trives i frugtbar, fugtig, veldrænet jord, der er høj i organisk stof. Den ideelle pH-område for kameliaer er 5,0 til 5,5. Hvis jorden skal justeres for at øge surhedsgraden, tilsæt svovl, organisk materiale eller tørv. Hvis jorden er for sur, tilsættes dolomitkalk til jorden. Vanding under etableringen periode er især vigtigt at fremme en robust rodsystem. Påfør nok vand til at holde jorden fugtig i en dybde på 14 til 18 inches. Tilføj et tykt lag barkflis omkring planten at bevare fugt.

Fodring Kamelia

Gød "Kamelia" fire gange om året: før foråret vækst, efter den første flush af blomster, midsommer og tidlig vinter. Undgå befrugtende i sensommeren og det tidlige efterår, da det kan forårsage delikat vækst, der kan blive beskadiget ved starten af ​​det kolde vejr. Brug en 15-5-15 formel eller tilsvarende på blomstrende busk. Gullige blade tips eller blad drop er et tegn på for meget gødning.

Camellia Sygdomme

To af de mest alvorlige Camellia sygdomme er Camellia afsvide og kamelia skovdød og fordærve. Kameliaer skimmel påvirker kun blomsten ved at danne brune pletter, som til sidst vokse større, indtil de omfatter blomsten og få det til at falde af. Camellia skovdød og fordærve årsager blade at blive gul og visne og spidsen af ​​grene til at dø. Sunken patches dannes på stammen og busk sidst dør. Korrekt dyrkningsmetoder, beskæring off døde og syge områder og rengøring op haven vragrester hjælpe med at forhindre sygdom hændelser. Undgå eller standse spredningen af ​​smitte ved at bruge kobber fungicider eller Bordeaux mix.

Camellia Insekter

Scale er den største skadedyr af "Kamelia." De lever på undersiden af ​​bladene ved at suge anlægget juice. Scale årsag gulfarvning blade, dårlig blomstring, blad drop, og lejlighedsvis, død. Andre sugende skadedyr som bladlus og spindemider er også kendt at æde kameliaer. Brug en insekticid sæbe spray til at slippe af disse Camellia skadedyr.


relaterede artikler