Sådan Start en Clematis blomst

April 14

Sådan Start en Clematis blomst


Clematis blomster vokser langs slyngende vinstokke, med sorter til rådighed i en række farver. Disse planter er langlivede stauder, der giver farve hver sommer i mange år. Clematis startes normalt fra stiklinger fra eksisterende vinstokke. Stiklingerne rod og begynde at vokse ind i en ny vin. Clematis tåler ikke meget rod forstyrrelse, så starte nye blomster i en gryde stor nok til at dyrke dem i, indtil du er klar til at omplante dem til haven.

Instruktioner

1 Kombiner to dele groft sand med en del fint formalet spagnum. Placer blandingen i en gryde diameter 5 inch.

2 Skær en 6-tommers længde stammer fra den voksende shoot af en eksisterende vin i slutningen af maj. Strip bladene fra den nedre tredjedel af skaftet.

3 Dyp den afskårne ende af stammen i en forankring hormon, tilgængelig fra blomsterhandlere og havecentre. Forankring hormon tilskynder skæringen til hurtigt producere rødder.

4 Sæt den afisolerede ende af den skærende ind i potning blanding dybt nok, så den står oprejst på sine egne. Vand blandingen, indtil det er jævnt fugtig i hele.

5 Dæk potterne med en plastikpose, der hjælper med at bevare fugt. Sted i et område, der modtager lys, indirekte sollys og vand, hvis pottemuld blandingen begynder at tørre.

6 Kontroller klematis til at rode hver fjerde uge. Træk forsigtigt i toppen af ​​stænglen; hvis der er modstand, er det rod. Plant rødder stiklinger i haven inden august. Hvis skære rødderne efter august, overvintre det inde, indtil alle forårsfrost er forbi.

TIPS

  • Clematis normalt rødder inden for fire uger, men nogle storblomstrede sorter kan tage flere måneder.

relaterede artikler