Fælles europæiske Periwinkles

May 16

Fælles europæiske Periwinkles


Periwinkles (Vinca spp.) Er en lille gruppe af blomstrende planter i Apocynaceae familien. Slægten Vinca indeholder fem arter, som alle er hjemmehørende i Europa og Middelhavsområdet. De blev introduceret til Nordamerika som prydplanter, men nu betragtes invasive arter ved botaniske myndigheder. Kun to af de periwinkle arter er almindelige i Europa og Amerika.

taksonomiske variation

Almindelig strandsnegl (V. minor) og bigleaf Periwinkle (V. major) er den eneste art, der jævnligt dyrkede og distribueret. Intermediate Periwinkle (V. difformis), erecta Periwinkle (V. erecta) og urteagtige Periwinkle (V. herbacea) kun vokse i et begrænset geografisk område og er sjældent findes andre steder. Der er snesevis af sorter af både de fælles og bigleaf periwinkle arter i øjeblikket er i omløb. Nogle populære variationer omfatter Alba (V. større og V. minor), Sterling sølv (V. minor) og Pubescens (V. major).

Egenskaber

Periwinkles er flerårige stedsegrønne vinstokke, der vokser som en henslængt masse af blade og stængler. Den vrid plantens vækst kan lag over sig selv for at nå en højde på 6 til 8 inches. Individuelle stilke ofte vokse til omkring 6 eller 7 fod lang, men de er i stand til at strække sig langt ud over denne længde under gunstige vækstbetingelser. De blanke blade af den fælles periwinkle er 1 til 2 inches lang og 1/2 til 1 inch brede. Den mattere blade af bigleaf arter er betydeligt bredere og kan vokse op til 3 inches lang. Periwinkles producere små, enkle blomster, der kan blomstre i flere nuancer af blå, lilla og hvid.

Vækst og formering

Periwinkles er i stand til utrolig hurtig vækst og regeneration. De kan gøre mærkbare fremskridt i løbet af få dage, hvilket gør dem et godt valg for bunddække i landskabspleje. Periwinkles udbrede sig autonomt --- de ikke er afhængige af seksuel reproduktion at sprede sig. Nogle af deres woody stilke, dem, der ikke bærer blomster, er i stand til at producere rødder på egen hånd, når de kommer i kontakt med jorden. Selv en lille sektion kan vokse af sig selv, når adskilt fra de vigtigste plante. Dette gør det særligt vanskeligt at bekæmpe og udrydde.

Miljø og Klima

Periwinkles trives i delvis skraverede områder, men de kan vokse i både fuld skygge og sol samt. De kræver en moderat mængde fugt til at støtte deres hurtige, ekspansiv vækst mønster. Veldrænet, frugtbar jord er ideel til alle typer af Periwinkle. Men de er særligt modstandsdygtige over for ugunstige miljøforhold. De kan overleve en længere periode med tørke og kan spredes via lav kvalitet jord. Deres hjemegn omfatter meget af det sydlige kontinentale Europa, herunder Spanien, Schweiz og Norditalien.


relaterede artikler