Hvordan man behandler Ich i Damme

May 31

Hvordan man behandler Ich i Damme


Ich er en parasit og resulterende sygdom, der ofte forårsager hvide pletter og slim på fiskeskind. Ich er dødelig for fisk, og en dam befængt med parasitten kan miste mange fisk på kort tid. Behandling en dam for ich kan være vanskeligt, fordi ich parasitter i visse faser af deres livscyklus ikke vil blive påvirket af behandlingen. Du skal administrere flere behandlinger for at udrydde ich fra dammen helt når du opdager problemet.

Instruktioner

1 Brug beskyttelsesbriller, handsker og en respirator, når forbereder at behandle din dam for ich. Kemikalierne kan forårsage hud, øjne eller halsirritation.

2 Brug formalin som en behandling for ich i damme. Formalin er den eneste ich behandling godkendt af Food and Drug Administration. Bruge 4,5 til 7,5 liter formalin pr acre fod eller 15 til 25 ppm.

3 Påfør kobber sulfat jævnt over dammen for at hjælpe med at dræbe ich. Har en prøve af din testet for at bestemme alkalinitet dam vand. Divider alkalinitet med 100 for at bestemme, hvor meget kobbersulfat at bruge. For eksempel, hvis alkalinitet er 50 dele per million, bruge 0,50 ppm kobbersulfat.

4 Påfør 2 til 3 promille af salt, eller omkring 3 pounds af salt per 100 liter vand, til din dam for at dræbe ich hurtigt. Dette kan ikke være omkostningseffektivt for ekstremt store damme.

5 Anvend din valgte behandling tre til syv gange, indtil fiskene viser tegn på ich. Anvende den behandling hver dag i de fleste damme. Hvis din dam er i koldere temperaturer mellem 64 og 45 grader F, kan du springe to til tre dage mellem hver behandling.

6 Fjern alle de fisk fra din dam, hvis du ikke kan styre ich tilstrækkeligt. Føj hydratkalk til din dam for at hæve pH til 11. genpåfyldning dammen med nye fisk efter at pH falder til 6,5 til 9.

TIPS

  • Kobber sulfat er ikke særlig effektiv i damme med alkalinitet mindre end 40 dele per million eller mere end 300 dele per million. Den kemiske er giftigt i damme med meget lav alkalinitet og også fortyndet til at dræbe ich i damme med en høj alkalinitet.
  • Formalin skaber giftige dampe så sørg for at bære en respirator, når de anvender den.
  • Brug en lavere mængde kobbersulfat i damme med guldfisk, da de er mere følsomme over for kemikaliet.
  • Kobber sulfat kan dræbe alger. Dette kan nedsætte mængden af ​​ilt til rådighed for fisk, der forårsager sygdom eller død.

relaterede artikler