Er Sugar påvirke farven af ​​en Carnation?

March 11

Er Sugar påvirke farven af ​​en Carnation?


Ud over at være nem at dyrke i haven op til US Department of Agriculture plante hårdførhedszone 8, nelliker (Dianthus caryophyllus) er også alsidige afskårne blomster. Mens tilsætte en opløsning af sukker, eddike og blegemiddel kan bidrage til at bevare afskårne nelliker og holde dem blomstrende længere i vasen uden at påvirke farven på blomsterne, kan du nemt farvestof hvide nelliker til at matche enhver farveskema ved at tilføje frugtfarve til vandet.

Foder og vand

Når nelliker er skåret, de ikke længere har rødderne at trække vand fra jorden. Stammen vil trække vand gennem den afskårne kant, når de anbringes i vand for at holde nellike hydreret. Afskårne blomster mister evnen til fotosyntese og producere kulhydrater, dog. Når nellike bruger sine kulhydrat reserver, vil blomsten visne og dø. Tilsætte sukker til vandet vil give nellike en forsyning af kulhydrater og forlænge levetiden af ​​blomsten uden at ændre dets farve.

Rengør og Bevar

Andre organismer, såsom bakterier og svampe, også finde sukker en fødekilde. Under disse organismer vokser i vand kan dræbe et snit nellike hurtigt. Tilføjelse eddike og klor blegemiddel samt sukker vil holde bakterier og svampe op af vandet. For meget kan være skadeligt, dog. Det tager kun 2 spsk hvid eddike, 2 teskefulde sukker og 1/2 teskefuld blegemiddel til en liter vand for at bevare et snit nellike. Denne lille mængde af blegemiddel vil holde bakterier ud af vandet, men vil ikke falme farven af ​​nellike.

Brugerdefineret farve

Du kan farve hvide nelliker med 20 til 30 dråber frugtfarve tilføjet til ½ kop vand. Farven bliver blegere med 20 dråber og mørkere med 30. frugtfarve trækker ind i stilken med vandet og vil farve de hvide kronblade. Farvede nelliker allerede har pigmenter i kronbladene og så viser ikke den absorberede farvestof. Du kan tilføje sukker, mens blomsten absorberer farven; dog skal du ikke tilføje eddike eller blegemiddel i det døende tid, da de vil påvirke farven.

Vask og Design

Fjern det farvede nellike fra det farvede vand, når det er den ønskede farve at holde det fra at optage mere levnedsmiddelfarvestof. Det kan tage en dag eller to for nellike at nå den ønskede farve, afhængigt af den levnedsmiddelfarvestof anvendes, og hvor dybt den ønskede farve er. Skyl stammen, før du bruger blomst i et arrangement for at holde resterende farvestof fra at komme i vandet. Du kan bruge den konserverende blanding på dette punkt at holde nellike frisk.


relaterede artikler